fbpx
Blogi – Soveltuvuusarviointi2022-11-23T14:38:44+02:00

Blogi – Soveltuvuusarviointi

Mikä soveltuvuusarvioinnissa puhututtaa?

Me jaamme blogissamme tietoa ja näkökulmia rekrytointialaa puhututtavista aiheista. Operaria pyrkii toiminnassaan tukemaan puolueetonta ja vastuullista rekrytointia, jonka vuoksi palveluihimme kuuluu kiinteänä osana soveltuvuusarviointi. Haluamme arvioinneista kertovien blogikirjoituksiemme kautta selventää käsityksiä arviointien sisällöstä ja hyödynnettävyydestä työsuhteen alussa. Olet sitten yrityksen edustaja, urapolun eri vaiheissa oleva työntekijä, työnhakija tai työelämän ilmiöistä yleisesti kiinnostunut henkilö, pyrimme blogissamme jakamaan kanssasi tutkimuksiin pohjautuvaa tietoa ja kokemuksistamme kumpuavia oivalluksia aiheesta.

Itsetuntemusta työelämään soveltuvuusarvioinnilla

23. toukokuuta 2022|Hakijakokemus, Henkilöarviointi, Perehdytys, Rekrytointi, Työnantajabrändi, Vastuullisuus, Yleinen|

Soveltuvuusarviointi on tutkitusti luotettava tapa ennustaa työssä menestymistä, mutta se on paljon muutakin. Yhä useampi osaaja on herännyt itsetuntemuksen ja oman osaamisen tunnistamisen merkitykseen ja vaikutuksiin työelämässä. Tekemällä työpersoonallisuustestin tai [...]

Kuinka kehität työntekijästä tiimipelaajan? Vältä virherekrytointi panostamalla perehdytykseen.

19. syyskuuta 2019|Hakijakokemus, Henkilöarviointi, Perehdytys, Rekrytointi|

Voisi kuvitella, ettei perehdytys koskettaisi meitä, joiden toimeksiantona on rekrytointi. Tehtävämme tuleekin monelta osin päätökseen, kun ehdokas siirtyy asiakasyrityksemme palvelukseen. Katsomme kuitenkin onnistuneemme vain, mikäli palkattua henkilöä ei irtisanota soveltuvuussyistä [...]

Vastuullista rekrytointia soveltuvuusarvioinnilla

Soveltuvuusarviointien avulla voidaan minimoida omien ennakkoluulojen, stereotypioiden sekä kognitiivisten ajatusvinoumien vaikutus rekrytointipäätöksentekoon. Soveltuvuusarviointi sisältyy Operarian rekrytointipalvelun, suorahaun ja asiantuntijavuokrauksen hintaan. Näin varmistamme osaajan sopivuuden työtehtävään, tuemme objektiivista päätöksentekoa ja takaamme rekrytoinnin mahdollisimman onnistuneen lopputuloksen.

Arviointimenetelmämme koostuvat persoonallisuusanalyyseistä sekä ammattitaidon kartoituksesta eli kognitiivisesta kykytestistä. Rekrytointikonsulttimme ovat sertifioituja työtyylianalyysien asiantuntijoita.

Lue lisää soveltuvuusarvioinneista täältä.

Rekrytointihaaste on tehty ratkaistavaksi

Voimme auttaa. Vastaamme yhteydenottoihin joko sähköpostitse tai lyhyellä 10 minuutin puhelulla.
Selvitetään yhdessä, millaisesta vahvistuksesta tiimisi tai rekrytointiprosessisi hyötyisi.

Ota yhteyttä suoraan
Go to Top