Suorahaku eli headhunting

Porttisi laajoihin osaajaverkostoihin

Operaria löytää suorahaulla yrityksesi liiketoiminnan kasvun kannalta tärkeimmät asiantuntijat ja esihenkilöt sekä tunnistaa yritysjohdon tehtäväkentän vaatimukset. Suorahaku eli headhunting-palvelumme on ratkaisu yrityksesi haastaviin osaajahakuihin. Konsulttimme louhivat esiin tulokselliset ratkaisumyynnin, tuotekehityksen ja projektinhallinnan asiantuntijat sekä esihenkilöt. Tarjoamme lujaa toimialakohtaista substanssiosaamista lempeällä otteella.

Rekrytointipalveluihimme kuuluvat suorahaun lisäksi ilmoitusrekrytointi sekä hybridihaku, jossa hyödynnämme suorahaun ja ilmoitusrekrytoinnin yhdistelmää. Asiakkaanamme toteutat aina vastuullista ja inklusiivista rekrytointia, sillä soveltuvuusarviointi kuuluu kiinteänä osana rekrytointipalveluihimme.

Onnistunut rekrytointi on ainoa hyväksyttävä lopputulos. Siksi saat asiantuntijan meiltä aina 100 % tyytyväisyystakuulla. Mikäli yhteistyö valitun ehdokkaan kanssa ei syystä tai toisesta suju, sitoudumme etsimään uuden tehtävään sopivan henkilön veloituksetta.

Kerro meille tilanteestasi, niin lähdetään rakentamaan tiimiäsi.

Ota yhteyttä

Operarian rekrytointiprosessi

Olemme vuodesta 1999 löytäneet osaajat yrityksiin. Kokemuksemme ja ammattitaitomme pohjalta muotoillulla rekrytointiprosessilla varmistamme, että yritykseesi sopiva osaaja löytyy ja vältyt virherekrytoinnin kustannuksilta.

 • Tutustumme yrityksenne ja toimialanne erityispiirteisiin, jotta voimme toimia luontevana työnantajakuvanne lähettiläänä koko rekrytointiprosessin ajan.

 • Prosessi räätälöidään tarpeidesi mukaan.

 • Rekrytointiprosessin aikana edellytämme toimeksiantajan työpanosta kartoitusvaiheessa, ehdokkaiden tapaamisessa sekä – luonnollisesti - sopivaa osaajaa valitessasi.

 • Suorahaun kesto on keskimäärin kaksi kuukautta.

VKO 1 – 2
KARTOITUS

Asiakasyrityksen toimialan vaatimukset ymmärtävä konsultti auttaa löytämään tarpeeseen sopivan palvelun. Samalla määritetään, millaista osaajaa haetaan ja millaisesta organisaatiosta hän todennäköisimmin löytyy. Konsultti kartoittaa asiakasyrityksen työnantajakuvaan vaikuttavat tekijät.

VKO 3 – 4
HAKU

Konsultti laatii tehtävänkuvauksen yhteistyössä asiakkaan kanssa. Tehtävään sopivinta osaajaa haetaan osaaja- ja ammattiverkostoista sekä ennalta määritellyistä kohdeorganisaatioista.

VKO 4 – 5
SHORTLISTAUS

Osaajia arvioidaan esitietojen ja valintakriteereiden perusteella. Konsultti on suoraan yhteydessä potentiaalisiin ehdokkaisiin ja toimii asiakasyrityksen työnantajakuvan lähettiläänä. Ehdokkaiden kanssa käydyt keskustelut tuottavat vertailukelpoista tietoa, jonka pohjalta konsultti esittelee tehtävään sopivimmat ehdokkaat asiakkaalle.

VKO 5 – 6
VKO 5
ESIVALINTA

Asiakas toteuttaa esivalinnan konsultin shortlistaamista ehdokkaista. Konsultti tarjoaa haastattelutukea asiakasyrityksen omiin työhaastatteluihin ja järjestää tarvittaessa tehtävässä vaadittuja ominaisuuksia testaavan työsimulaation.

VKO 6
VALINTA

Konsultti varmistaa asiakkaan tekemän henkilövalinnan kognitiivista kyvykkyyttä ja työpersoonallisuutta mittaavalla soveltuvuusarvioinnilla. Suosittelijoilta pyydetään käytännön esimerkkejä ehdokkaan työskentelytavasta. Konsultti ilmoittaa henkilökohtaisesti kaikille prosessissa mukana olleille ehdokkaille valinnan tuloksesta ja valintaperusteista.

… VKO 30
SEURANTA

Operarian takuu on astunut voimaan. Konsultti pitää yhteyttä valittuun ehdokkaaseen ja asiakkaaseen varmistaakseen perehdytyksen etenemisen ja vuorovaikutuksen tason uudessa työsuhteessa.

Miksi suorahaku kannattaa?

 • Säästät omaa työaikaasi.

 • Saat valmiin palvelukonseptin haastavankin osaajaprofiilin löytämiseen.

 • Hyödyt suorahakukonsultin eli ns. headhuntterin laajoista verkostoista ja osaajatietokannoista sekä tämän toimialakohtaisesta kokemuksesta.

 • Rekrytointiyrityksen käyttämät prosessit ja työkalut tukevat sopivan osaajan löytymistä ja hyvän hakijakokemuksen tuottamista.

Operaria on henkilökohtainen
ja joustava rekrytointikumppani

 • Olemme kevyen liiketoimintarakenteemme vuoksi nopea ja joustava kumppani. Tarjonnastamme löydät yrityksesi toimintakaaren eri vaiheissa ilmeneviin tarpeisiin sopivat palvelut.

 • Sama nimetty yhteyshenkilö palvelee sinua koko prosessin ajan. Tällä takaamme saumattoman tiedonkulun ja henkilökohtaisen vuorovaikutuksen.

 • Tutustumme huolellisesti yrityksenne ja toimialanne erityispiirteisiin voidaksemme toimia luontevana työnantajakuvanne lähettiläänä
  koko prosessin ajan.

 • Kattavien, kansainvälisten verkostojemme avulla löydämme haastavatkin osaajaprofiilit.

 • Jokaiseen projektiimme sisältyy valitun ehdokkaan soveltuvuusarviointi.

 • Takaamme onnistuneen rekrytoinnin, jolloin vältyt virherekrytoinnin kustannuksilta.

Asiakkaanamme tuet
vastuullista rekrytointia

Suorahakumme tukee vastuullista ja reilua päätöksentekoa, jossa aito osaaminen ja avoin vuorovaikutus ovat keskiössä. Takaamme rekrytoinnin onnistumisen konsulttiemme laajoilla, toimialakohtaisilla hakijaverkostoilla sekä kohdennetuilla soveltuvuusarvioinneilla.

Annamme palveluillemme 100 % tyytyväisyystakuun. Mikäli työsuhde
syystä tai toisesta lopetetaan koeajalla, haemme tehtävään uuden
henkilön veloituksetta.

Asiakkaamme

Olemme palvelleet asiakkaitamme luotettavasti ja henkilökohtaisesti vuodesta 1999.
Tässä on muutamia tyytyväisiä asiakkaitamme.

Rekrytointihaaste on tehty ratkaistavaksi

Voimme auttaa. Vastaamme yhteydenottoihin joko sähköpostitse tai lyhyellä 10 minuutin puhelulla.
Selvitetään yhdessä, millaisesta vahvistuksesta tiimisi tai rekrytointiprosessisi hyötyisi.

Ota yhteyttä suoraan