Tiimimme

Rekrytointiasi hoitamassa

Me lähestymme rekrytointia vähän erilaisesta näkökulmasta. Kumppanina. Uskomme, että kestävä ja tuloksellinen rekrytointiprosessi lähtee meidän ja työnantajayrityksen välisestä yhteisymmärryksestä ja vuorovaikutuksesta. Palvelemme henkilökohtaisesti, monitoimialaisesti ja paikkariippumattomasti.

Tutustu konsultteihimme

Operaria on joukko pohjoismaalaisia, eri toimialoilla uraa tehneitä yrittäjiä ja rekrytoinnin asiantuntijoita. Olemme rekrytointityön rinnalla sparraajia, data-analyytikkoja ja luovia sisältönikkareita. Perheenäitejä ja -isiä. Opinjanoisia itsemme kehittäjiä. Merenkävijöitä. Vahvuutemme on ihmislähtöisyytemme. Työhaastattelumme työtä etsivien osaajien kanssa ovat syvällisiä ja monipuolisia keskusteluja persoonasta, osaamisesta, epävarmuuksista, suunnitelmista ja haaveista. Ne eivät tähtää ainoastaan yksittäisen työpaikan täyttämiseen vaan kokonaisvaltaisemmin hyvän ja toimivan yhtälön löytämiseen. Tapa, jolla toimimme osaajien kanssa, tukee positiivisen työnantajakuvan muodostumista.

Konsulttiverkostomme ansiosta pystymme toteuttamaan laadukasta ja arvojemme mukaista suorahakua ja rekrytointia myös Suomen rajojen ulkopuolella. Verkostoomme kuuluvilta konsulteilta mikään kivi ei jää kääntämättä. Alueelliset markkinat ja paikalliset asiantuntijaverkostot tunteva rekrytointikonsultti löytää yritykselle sopivimman osaajan, eikä etsintä rajoitu työnhakijoihinOlemme erikoistuneet Pohjoismaisiin työmarkkinoihin ja viime vuosina olemme välittäneet asiantuntijoita Suomen lisäksi Tanskassa ja Ruotsissa sijaitseviin yrityksiin. 

Operaria Markus
Markus Fabricius

Operarian omistaja Markus on pitkän linjan konkari myynnin, markkinoinnin ja vaativan asiakaspalvelun tehtävissä.

Hän on urallaan toiminut mm. varustamoalalla hotelli- ja ravintolatoimenjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä sekä media-alalla toimitusjohtajana. Hän on lisäksi ollut mukana useissa kansainvälisissä startup-projekteissa. Opiskeluaikana ja uransa alkuvaiheessa Markus toimi rahtimyyjänä ja jopa roskakuskina; se onkin toistaiseksi ainoa kerta, kun kuorma-auton ajokortista on ollut hyötyä!

Markus on kokenut ihmisjohtaja ja palvelumuotoilun kehittäjä, jolle jatkuva itsensä kehittäminen on aina ollut luonteva osa urapolkua. Vuonna 2007 hän suoritti Executive MBA-opinnot ja on sen jälkeen vuosittain suorittanut henkilöstöalalle tyypillisiä henkilöarviointimenetelmien kursseja kehittääkseen jatkuvasti omaa osaamistaan.

operaria juha
Juha-Erik Aaltonen

Juha-Erikillä, kutsumanimeltään Juha, on laaja-alainen kokemus liiketoiminnan kehittämisestä.

Laitemyynnin, monikansallisen yhtiön tuotepäällikön tehtävien ja oman yrittäjyyden kautta hänestä on kehittynyt teknisen liiketoiminnan ammattilainen, jolle kansainväliset projektit ja osakkuus markkinointiverkostossa ovat tuoneet rajat ylittävää ymmärrystä. Tuotantotalouden lehtorina Juha on tottunut tunnistamaan asiantuntijatehtävissä tarvittavia kykyjä. Tekniikan ja palveluliiketoiminnan ylemmän korkeakoulun tutkinnon lisäksi hänellä on liiketalouden, yritysjohtamisen ja ammatillisen opettajan tutkinnot.

Purjehdus on Juhalle mieluisa vapaa-ajan harrastus, jonka myötä hän on hankkinut kaupallisen aluksen kuljettamiseen tarvittavat luvat. Myös matkailu ja laskettelu lukeutuvat Juhan mieliharrastuksiin.

operaria miia
Miia Langhoff

Miialla on vuosien kokemus yritysten suorahaku- ja rekrytointikonsultoinnista.

Hän on toiminut alalla sekä myynnin johtotehtävissä sekä operatiivisessa konsulttityössä keskittyen muun muassa digi- ja tech-toimialaan. Kokemusta on myös kertynyt kansainvälisen tech-yrityksen rekrytoinnin kehitystehtävistä ns. in-house -konsulttina. Ennen rekrytointialalle siirtymistään, Miia on toiminut lähes kaksikymmentä vuotta ilmailualalla asiakaspalvelu-, koulutus- ja HR- tehtävissä. Hän uskoo läpi elämän kulkevaan itsensä kehittämiseen ja suorittaakin konsulttityön ohessa teologian ja psykologian tutkinto-opintoja Helsingin yliopistossa.

Miia lähestyy rekrytointiprosesseja ihmiseltä ihmiselle -ajatusmaailman kautta, oli sitten kyseessä asiakasyritys tai prosessissa mukana oleva kandidaatti. Hän kehottaakin aina miettimään, miten haluaisi itse tulevan kohdatuksi eri projektin vaiheissa. Asiantuntijatehtävien rekrytoinnissa avustavan konsultin on tärkeää kuunnella herkällä korvalla kandidaattien toiveita ja tavoitteita uran seuraavan askeleen suhteen ja myös auttaa asiakasyritystä määrittelemään konkreettiset tavoitteet onnistuneelle rekrytoinnille. Kuuntelu on konsultin tärkeä työväline.

Vuoret ja meri ovat Miialle tärkeitä palautumisen elementtejä. Meri kesällä purjehtien ja talvella rantoja pitkin samoillen. Alppien vuoristopolut patikoiden ja rinteet suksien alla ovat voimaa antavia paikkoja. Vapaa-aikaan on jo vuosia kuulunut juniorijalkapallo ja Miia on autellut seuratoimijana niin joukkueenjohtajana kuin huolto- ja varustehommissakin.

Nadiia Senkevych

Nadiian esittely tulossa!

Operaria Aliisa
Aliisa Tiittanen

Aliisa tuo asiakkaidemme käyttöön laaja-alaista myynnin, sisältömarkkinoinnin ja asiakaspalvelun osaamista sekä tuoreita näkökulmia henkilöstöjohtamiseen.

Hän opiskelee Göteborgin yliopistossa strategisen henkilöstöjohtamisen koulutusohjelmassa, jonka kokee mielekkääksi jatkeeksi aikaisemmalle kansainvälisen liiketalouden BBA-tutkinnolleen. Aliisan työura on sisältänyt monipuolisia tehtäviä myynnistä projektinhallintaan ja tapahtumatuotantoon. Toimialakohtaista asiantuntemusta hänellä on etenkin vähittäiskaupan alalta. Aliisaa motivoi se, että hän pääsee viestinnällisen työnsä kautta vaikuttamaan positiivisesti työelämässä vallitseviin ennakkoluuloihin, asenteisiin ja toimintatapoihin oppien samalla paljon uutta myös itse.

Viikonloppuisin Aliisa suuntaa usein pois kaupungin vilskeestä. Hän kiertää mielellään Suomen kansallispuistoja ja keskustelee mumminsa kanssa sukuhistoriasta. Vapaaehtoisen asepalveluksen suorittanut Aliisa nauttii myös itsensä fyysisestä haastamisesta ja erätaitojen opettelusta. Aliisan mielestä retkikeittimellä valmistettua ja jylhissä maisemissa nautittua ruokaa ei voi päihittää.

stefan forsberg
Stefan Forsberg

Stefan tuo Operariaan raudanlujaa ja laaja-alaista asinatuntijuutta ylemmän johdon ja asiantuntijoiden suorahakuihin sekä interim-hakuihin.

Hän on vienyt läpi useita kansainvälisiä toimeksiantoja hyödyntäen kattavaa globaalia osaajaverkostoaan. Stefanin toiminnan ytimessä on lupaus asiakkaillemme etsiä aina uusia teitä löytääkseen huippuosaajat. Periksiantamattomuus onkin hänelle kunnia-asia.

Paul O. Olson

Paul has extensive experience from international leadership and management roles, including global teams.

A professional headhunter with a Doctor’s Degree in Counselling Psychology and Psychotherapy. He uses his international experience to help business leaders create successful organizational change and accelerate leadership development. Paul is our anchor when it comes to evaluate personalities and to identify leading edge talents.

leif törnblad
Leif Törnblad

Leif tuo Operarian käyttöön laaja-alaista kansainvälisen suorahaun ja liiketoiminnan asiantuntijuutta.

Hänellä on akateeminen tausta politiikan ja taloustieteiden maisterina Kööpenhaminan yliopistossa, jonka jälkeen hän loi menestyksekkään uran kansainvälisten ja pohjoismaisten yritysten johdossa. Sittemmin hän ryhtyi toteuttamaan ylemmän johtajatason suorahakuja sekä yritysten konsultointia, joissa hän on erikoistunut ruotsalaisiin ja tanskalaisiin yrityksiin, erityisesti Öresundin alueella. Leifin mukaan osaajan persoonan yhteensopivuus yrityksen kulttuuriin on vähintäänkin yhtä tärkeää kuin yksittäinen osaaminen tai taito.

Lähtökohta on, että tunnemme toimialasi

”Asiakkaat kysyvät usein, mitä tiedämme heidän toimialastaan. Se on tärkeä kysymys, koska liiketoiminta ja sen kehittäminen on aina tulostavoitteellisen yrityksen rekrytointien taustalla.”
–  Juha Aaltonen

Oikean henkilövalinnan kannalta on tärkeää, että pääsemme sisälle työnantajayrityksen tarinaan, liiketoimintaan, organisaatiokulttuuriin ja tulevaisuuden tavoitteisiin. Se, että puhumme asiakkaamme kanssa samaa kieltä auttaa huomattavasti. Emme tässä yhteydessä viittaa kieleen sen perinteisessä merkityksessä, vaikka palvelemmekin ongelmitta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Toimialakohtaisen substanssiosaamisemme myötä meillä on jo lähtökohtaisesti yhteistä kosketuspintaa mm. hallinnon, tukku- ja vähittäiskaupan sekä teollisen alan työnantajayritysten ja osaajien kanssa. Kun istumme saman pöydän ääreen keskustelemaan tämänhetkisestä osaamistarpeesta ja tulevaisuuden näkymistä, ymmärrämme toinen toisiamme.

Tutustu rekrytointiprosessiimme

Liity joukkoomme

Tavoittelemme kasvua ja etsimme rinnallemme uutta kollegaa ja kumppania! Lähde rekrytointikonsultiksi monitoimialaisesti ja paikkariippumattomasti toimivaan rekrytointitoimistoomme.

Mikäli olet jo luonut uraa toimialallasi ja koet, että sinulla olisi näkemystä sekä annettavaa alasi osaajille ja yrityksille, jatka ihmeessä lukemista. Ymmärrät, mitä kasvu, kilpailukyky ja menestys omalla toimialallasi edellyttävät. Olet yrittäjähenkinen ja suhtaudut kunnianhimoisesti kestävien kumppanuuksien solmimiseen, oli kyseessä sitten uusi työsuhde tai yritysyhteistyö. Olet kenties rakentanut urasi aikana verkostoa ja näet siinä potentiaalia omien asiakkuuksien luomiseen. Näet edessäsi olevat haasteet mahdollisuuksina kokea jotain uutta ja näyttää kyntesi. Myynti on sinulle ennen kaikkea asiakkaan kuuntelemista ja toimivien ratkaisujen tarjoamista. Sinulla on kuitenkin myös kunnianhimoa ja sitkeyttä hankkia liidejä ja rakentaa omia myyntiputkia. Epäonnistumiset eivät lannista sinua vaan saavat sinut yrittämään seuraavalla kerralla kahta kovemmin.

Jos tunnistit itsesi edellisestä kappaleesta, haluamme ehdottomasti tutustua sinuun. Tässä on tilaisuutesi hypätä joko yrittäjyyden kelkkaan tai luoda muutoin itsesi näköistä uraa rekrytoinnin parissa. Meillä et jää yksin vaan saat oman työsi tueksi kokonaisen työyhteisön, kattavan perehdytyksen työtehtäviisi, rekrytoinnissa käytettävät järjestelmät ja asiakastietojesi suojauksen, palveluidesi markkinoinnin, ergonomisen työskentelytilan sekä tarvittaessa resursseja toimenkuvasi ja palvelukirjosi laajentamiseen. Olemme reilu työnantaja ja kumppani, mikä näkyy myös palkkiomallissamme. Työskennellessäsi yrittäjänä Operarian sateenvarjon alla, pidät aina 75 % laskuttamiesi toimeksiantojen palkkioista itse.

Sinun ei tarvitse mahtua tiettyyn ennalta määrättyyn muottiin. Toivomme kuitenkin, että jaat arvomme ja omaat ihmislähtöisen, empaattisen palveluasenteen. Jokainen meistä on hakenut joskus töitä ja tiedämme, miten suuresta, arkeen vaikuttavasta tekijästä työnhaussa on kyse. Työnhakija on aina rekrytointiprosessimme keskiössä. Olet kenties myös urasi aikana vastannut projektien läpiviennistä, johtanut tiimiä ja saanut kokemustesi myötä kosketuksen henkilöstön ja osaamisen johtamiseen. Kokemuksesi auttavat sinua asettumaan rekrytoivan yrityspäättäjän ja työtä etsivän osaajan asemaan sekä samaistumaan niihin tunnetiloihin, joita eri muutostilanteisiin liittyy.

Heräsikö kiinnostuksesi? Ota reilusti yhteyttä, niin pääsemme tutustumaan paremmin.

Tutustutaan

Rekrytointihaaste on tehty ratkaistavaksi

Voimme auttaa. Vastaamme yhteydenottoihin joko sähköpostitse tai lyhyellä 10 minuutin puhelulla.
Selvitetään yhdessä, millaisesta vahvistuksesta tiimisi tai rekrytointiprosessisi hyötyisi.

Ota yhteyttä suoraan