Työnantajamielikuvan luomisessa työnhakuprosessin sujuvuus on tärkeässä roolissa.

Millaisen mielikuvan yrityksesi tarjoaa työnhakijalle? Työnantajamielikuva syntyy kaikesta, missä yritykseen törmää: mainonnasta, asiakaskokemuksesta, lähipiirin kertomuksista, keskustelupalstojen kommenteista, yrityksen tuotteen muotoilusta… Tärkeässä roolissa on myös se, miten työnhakuprosessi sujuu. 

Varmista, ettei hakeminen tyssää kankeaan hakuprosessiin

Vaikka mielikuva yrityksestä olisi positiivinen ja firmassa avoimena oleva paikka tuntuisi nappivalinnalta, hakeminen voi tyssätä vaikeaan hakuprosessiin. Varmasti aika moni työnhakija on törmännyt tuhannen kysymyksen listaan, jossa pitää esimerkiksi kirjoittaa työnhakujärjestelmään työsuhteiden kesto päivän tarkkuudella – korostan siis, että päivän tarkkuudella myös työpaikoissa, joissa hakija on ollut noin kymmenen vuotta sitten. Ei erityisen relevanttia tietoa, sanoisin. Jos työnhaku on akuuttia ja uusi työpaikka välttämätöntä löytää, niin silloin tällaiset lomakkeet kyllä tulee täytettyä, mutta jos potentiaalinen hakija vasta harkitsee työnvaihtoa, niin väitän, että hakemus jää kyllä melko todennäköisesti lähettämättä – ja sitä kautta mahdollisesti paras hakija kisan ulkopuolelle. Hakuprosessin sujuvuuteen alkumetreiltä lähtien kannattaa siis kiinnittää huomiota.

Mitä hakijat eniten arvostavat rekrytointiprosessissa?

Juttelen paljon ammattini puolesta työnhakijoiden kanssa ja uteliaana ihmisenä olen samalla kysellyt, että mitä tekijöitä hakijat eniten arvostavat työnhakuprosessissa. Kolme kohtaa nousi yli muiden: helppo ja nopea tapa hakea, aktiivinen viestiminen hakuprosessin etenemisestä sekä mahdollisuus saada henkilökohtaista palautetta, jos ei tullut valituksi. Tärkeitä huomioita. Ja kannattaa pitää aina mielessä, että kun kohtelee työnhakijoita hyvin ja kunnioittavasti, pysyy mielikuva yrityksestä helpommin positiivisena, vaikka hakija ei sillä kerralla tulisikaan valituksi.

Uutta Operariassa: entistä helpompi tapa hakea työtä

Tartuimme toden teolla tuohon ensimmäiseen huomioon, eli nopeaan ja helppoon hakutapaan. Olemmekin juuri ottaneet käyttöön uuden rekrytointityökalun ja olemme todella innoissamme! Paluuta entiseen ei enää ole. Toki ollaan vielä alkuvaiheessa, mutta en malta olla kertomatta siitä teille. Ja palaute ja kehitysehdotukset ovat erittäin tervetulleita. Voit tutustua sivuihin täällä. Katso samalla tällä hetkellä auki olevat työpaikkamme. Iloista joulukuuta toivottaen Markus, Operarian toimitusjohtaja ja head hunter 040 060 3327, [email protected]