För våra anställda

Jobbförmedling med ett personcentrerat arbetssätt

Utöver våra direktanställda fungerar Operaria som leverantör av bemanningstjänster åt sina kundföretag. Till grund för vår flexibla och okomplicerade organisationsstruktur ligger ett starkt förtroende för Operarias rekryteringsprocess och för professionalismen och självstyrningen hos de yrkesverksamma som genomgått den.

Vår rekryteringsprocess inbegriper samtal, självreflektion samt karakterisering av arbetssätt genom teoretiska situationer. En djupgående titt på våra anställdas personlighet och kapacitet genom bedömning gör att vi kan bygga ömsesidigt förtroende. Välkommen till Operaria!

För våra experter

När du arbetar för ett av Operarias kundföretag som inhyrd personal är Operaria din lagstadgade arbetsgivare. Företaget som tillfälligt hyrt in dig ansvarar för att organisera och leda ditt arbete. Våra kundföretag använder bemanning för att fylla ett akut eller tillfälligt behov. Ett tillfälligt uppdrag eller projekt pågår under allt från ett par månader upp till ett år. Därefter upphör antingen kundföretagets behov av en expert, eller också finner man att behovet kvarstår. Kundföretaget har alltid valmöjligheten att rekrytera en bemanningsanställd från Operaria permanent.

Operarias främsta uppgift är att ta hand om ditt välbefinnande på jobbet och säkerställa att du får korrekt lön i tid under ditt tillfälliga anställningsförhållande. Därför är det viktigt att du får ordentlig onboarding och det stöd du behöver för att lyckas i din roll. Om ditt lönebelopp är fel, om du får utbetalning för sent eller om du upplever svårigheter med företaget som hyrt in dig vänder du dig till din kontaktperson på Operaria. Tillsammans hittar vi en lösning.

För Operarias medarbetare

Operarias medarbetare är experter inom personalledning och marknadsföring. När det gäller teamdynamik spelar det ingen roll om konsulten fungerar som entreprenör som samarbetar med Operaria eller som medarbetare hos Operaria. Det spelar heller inte ingen roll om du bor i Helsingfors eller i Viitasaari. Alla får onboarding på distans via Operaria Academy-plattform och ingår i en gemenskap där enskild kompetens uppskattas och utnyttjas. Som distansarbetare behöver du emellertid vara självgående, ha entreprenörsanda och gilla att jobba ensam. Detta ansvar uppvägs av flexibiliteten och friheten att själv kunna planera dina dagar.

Om du vill kan du starta och avsluta din arbetsdag tillsammans med dina kollegor. Vi utbyter historier och idéer vid våra dagliga avstämningar och håller varandra uppdaterade om våra projekt. Som team träffas vi minst en gång i veckan, men oftast två. Även om de flesta i teamet arbetar på distans kan du träffa dina kollegor på vårt kontor i Gräsviken. Där hittar du hittar lugna arbets- och mötesutrymmen. Dessutom träffas vi emellanåt socialt för att njuta av god mat och gott vin.

Låter ett arbete inom expertrekrytering intressant?

Kom och jobba med

Vi växer och söker nya kollegor och samarbetspartners som vill jobba med oss! Bli rekryteringskonsult för vårt platsoberoende rekryteringskontor.

Läs mer om jobbet!

Anställningsfrågor

Att säkerställa våra anställdas välbefinnande är av största vikt för oss. Därför omfattas alla våra anställda av ett heltäckande företagshälsovårdsskydd. Detta gäller både våra medarbetare och våra bemanningsanställda som jobbar ute hos kundföretagen via vår bemanning.

Försäkring

Operarias medarbetare och bemanningsanställda är fullständigt försäkrade. Vårt försäkringsbolag är LähiTapiola.

Pension

Varma Mutual Pension Insurance Company ansvarar för våra anställdas tjänstepensionsförsäkringar.

Företagshälsovård

I företagshälsofrågor samarbetar vi med Terveystalo. Om du behöver företagshälsovård bokar du en tid med närmaste Terveystalo-klinik. Terveystalo rekommenderar dygnet-runt-tjänster på distans när du misstänker att du kan ha covid-19 eller när du inte behöver läkarundersökning.

Löneutbetalning

Vår utbetalningsdag är den 15:e i varje månad eller, om den 15:e infaller på en helg, vardagen före. Din lönespecifikation finns tillgänglig en dag före utbetalning i din egen internetbank från Aditros lönetjänst.

Kom och jobba med oss!