Nyt tuntuu hyvältä. Aloitin juuri työt Operariassa ja koen, että tässä työssä pystyn hyödyntämään kaikkia aiemman urani elementtejä: yrittäjähenkisyyttä, liiketoiminnan kehitystä ja yrityksen erityisosaajatarpeiden täyttämistä sekä myös myyntiä ja markkinointia. Lähdin mukaan yrittäjäasenteella Markuksen rinnalle viemään Operariaa ylöspäin.

Tausta kilpaillulla it-alalla auttaa myös rekrytointityössä

Edellisessä työssäni vastasin ruotsalaisen it-konsultointiyrityksen käynnistämisestä toimitusjohtajan roolissa. Olin mukana yrityksen elinkaaren alusta nopeaan kasvuvaiheeseen saakka ja vahvasti mukana oikeiden osaajien löytämisessä. Uskon, että asiakkaan puolella pöytää työskentelystä on apua myös Operariassa asiakkaita auttaessani. It-alalta on tarttunut mukaan myös ketterät menetelmät projekteissa ja hankkeiden läpivienneissä. It-alan lisäksi minulla on kokemusta ja kontakteja esimerkiksi lääkealalta. Olen ollut ennen it-alaa osakkaana perustamassa lääkealan kansainvälistä start-up-yritystä.

Rekrytoinnista coachingiin

Rekrytointi on parhaimmillaan sekä työnhakijoiden että työtä tarjoavien coachausta ja tämä ajatustapa on myös Operarian keskiössä. Se olikin yksi peruste sille, miksi halusin lähteä mukaan yritykseen. Vahvasti kilpailtu it-ala on esimerkki tilanteesta, jossa sekä työnantajien että työntekijöiden coachaukselle on tilausta. Väitän, että it-alalla yritysten kannattaisi rohkeammin etsiä potentiaalisia osaajia myös toimialan ulkopuolelta. Minulla on työnantajan näkökulmasta henkilökohtaista kokemusta siitä, että näin voidaan löytää nappivalinta, kunhan asenne ja kehityshakuisuus ovat kohdillaan. Autan mielelläni yritystäsi löytämään myös tällaisen piilevän potentiaalin. Ota yhteyttä, niin kerron mielelläni lisää.

Rekrytointi ei ole vain ansioluettelon ja yrityksen yhdistämistä

Rekrytoinneissa ei ole kyse vain parhaan cv:n ja yrityksen mätsäyksestä, vaan organisaation pitkän tähtäimen menestyksen kannalta on tärkeää katsoa pidemmälle: millaisen osaajan luonne ja intohimo tukevat organisaation kasvua ja onnistumista parhaiten? Vastavuoroisesti pitää miettiä, millaisessa organisaatiossa osaajan ominaisuudet pääsevät parhaiten esiin. Väitän, että iso osa burn outeista johtuu tilanteista, joissa ihmisiä on palkattu vääränlaisiin tehtäviin eivätkä he pääse hyödyntämään potentiaaliaan ja siksi uupuvat työssään. Onko teillä rekrytointitarpeita? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää. Katsotaan sitten seuraavat stepit. Syysterveisin Mikael [email protected], 040 755 4847 Mikael Rinne toimii Operariassa rekrytointi- ja muutoskonsulttina. Hänen mielestään rekrytoinneissa tärkeintä on asiakkaan todellisten tarpeiden ymmärtäminen – milloin organisaatioon pitää rekrytoida ihmisiä, jotka sopivat saumattomasti nykyiseen organisaatiokulttuuriin ja milloin taas tarvitaan kipeästi kulttuurin haastajia. Näiden tilanteiden tunnistamisesta Mikaelilla on kokemusta ja näkemystä.

17. lokakuuta 2017| Hakijakokemus, Rekrytointi|