Kirjoitimme viime kuussa blogiimme vinkkejä onnistuneeseen rekrytointiin. Jos oman talon sisällä on niukasti kokemusta haettavasta tehtävästä tai rekrytoinnista ylipäätään, paras lopputulos saavutetaan yleensä asiantuntijan kanssa. Rekrytointipalvelu sisältää nimittäin vankan asiantuntemuksen lisäksi joukon työvälineitä, joilla saadaan konkreettisia eroja hakijoiden välille ja lisää varmuutta valintaan.

Hyvä työntekijä nopeasti ja tehokkaasti

Monessa yhteydessä sanotaan, että rekrytointipalvelun suurin hyöty on säästetyt työtunnit. Tottahan tuokin, mutta usein palveluiden merkittävin etu näkyy pitkässä juoksussa: ammattilaisen tekemässä rekrytoinnissa on erinomainen osumatarkkuus. Nykypäivänä rekrytointiin on tarjolla monia uusia hakuvälineitä, kuten Linkedin tai AboutMe, joilla jokainen voi nopeasti seuloa potentiaalisia henkilöitä. Toinen toistaan upeampia ehdokkaita selatessa rekrytoijalla onkin täysi työ pitää päänsä kylmänä. Mitä helpommin hakijat pystyvät markkinoimaan itseään, sitä tärkeämpää on, että rekrytoinnissa kiinnitetään huomiota perusasioihin: toimialaan ja tavoiteprofiilin määrittelyyn. Kun rekrytointi tehdään asiaan kuuluvalla tähtäyksellä, on suurempi todennäköisyys että tehtävään saadaan kerralla henkilö joka siinä pysyy ja viihtyy. Operarian rekrytointipalvelu on hyvin yksinkertainen: etsimme asiakkaallemme parhaan mahdollisen työntekijän nopeasti ja tehokkaasti. Luomme asiakkaan kanssa profiilin ideaalityöntekijästä. Haemme joukon päteviä ehdokkaita. Tutkimme taustat ja haastattelemme potentiaalisimmat hakijat. Testaamme osaamisen ja työskentelytyylin objektiivisilla työkaluilla. Jäljelle jää kirkkain kärki, joista asiakas voi valita heidän porukkaansa sopivimman. Unohtamatta, että annamme palvelulle täyden takuun. Mikäli rekrytointu henkilö lopettaa työsuhteen koeajalla, etsimme veloituksetta uuden työntekijän hänen tilalleen.

Avuksi alan verkosto ja rekrytoinnin ammattilaisen tuki

Paras työntekijä ei ole välttämättä kaukana. Voi olla, että etsimäsi ketterä huippuosaaja odottelee asiantuntijayrityksen verkostoissa. Rekrytointipalvelu tarjoaa käyttöösi rekrytointifirman valmiit kontaktit sekä vuosien kokemuksen verkostojen hyödyntämisestä. Rautainen kokemus karsii prosessista monia riskejä, mutta aivan erityisesti ammattitaito näkyy yksityiskohdissa. Sen lisäksi että saat palvelukseesi parhaan mahdollisen työntekijän, rekrytointiyritys huolehtii, että prosessi tehdään oikein ja tyylikkäästi alusta loppuun saakka. On esimerkiksi tärkeää, että valitsematta jääneille henkilöille jää yrityksestä positiivinen mielikuva, koska internetin aikakaudella kokemukset ovat vain muutaman klikkauksen päässä.

Rekrytointipalvelu tarjoaa objektiiviset työvälineet

Rekrytointipalvelu sisältää myös monia objektiivisia työkaluja hakijoiden testaamiseen, kuten sertifioidut työ- ja toimintatyylianalyysit. Mittarit ja soveltuvuustestit eivät ole toki itseisarvo: huono testi ei kerro mitään. Kuitenkin puhuttaessa rekrytoinnista, omaan arvioon voi luottaa vain tiettyyn pisteeseen saakka. Tehtävä saattaa esimerkiksi vaatia tietynlaista työtapaa, jotta työn tavoitteet saavutetaan ja henkilö sopeutuu yrityksen kulttuuriin. Jos haastattelukysymyksiltä puuttuu viitekehys, lyhyet tapaamiset hakijan kanssa eivät tarjoa riittävästi näyttöä siitä, täyttääkö hakija listatut vaatimukset. Henkilöarviointi tarjoaa kokonaiskuvalle raamit, jota täydennetään haastatteluiden edetessä täsmäkysymyksillä sekä hakijan omalla itsearvioinnilla sopivuudestaan tehtäviin. Tiesitkö, että kaikkiin Operarian henkilöstöpalveluihin sisältyy henkilöarviointi? Tutustu tarkemmin rekrytointipalveluihimme: Rekrytointipalvelut

7. toukokuuta 2015| Rekrytointi, Työprofiili|