Henkilöstöpalveluyritys Operaria lahjoittaa viime vuoden tapaan joulumuistamisiin tarkoitetut varat Naisten Pankille, joka tukee kehitysmaiden naisten työllistymisen ja yrittäjyyden edistämistä kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. ”Rekrytointialan yrityksenä näemme työllistymisen keskeisenä paremman tulevaisuuden rakentajana niin Suomessa kuin kehitysmaissakin”, Operarian toimitusjohtaja Markus Fabricius toteaa. ”Tästä syystä olemme tänäkin jouluna tukemassa Naisten Pankin arvokasta työtä kehitysmaiden naisten yrittäjyyden, toimeentulon ja koulutuksen hyväksi.”

Naisten Pankki on suomalainen innovaatio, joka on toiminut menestyksekkäästi vapaaehtoistyön voimin jo vuodesta 2007 naisten yrittäjyyden, omaehtoisen toimeentulon ja ammatillisen koulutuksen edistämiseksi maailman köyhimmissä maissa. Naisten Pankki tukee mm. kehitysmaiden naisten taloudellista toimeentuloa, osaamista ja oikeuksia parantavia hankkeita, pienlainoja sekä monia innovatiivisia naisten yrittäjyyteen tähtääviä pilottihankkeita.

”Tutkimusten mukaan naisten auttaminen on yksi tehokkaimmista keinoista kasvattaa hyvinvointia kestävästi”, kertoo Operarian toimitusjohtaja Markus Fabricius. ”Auttamalla naista työllistymään, perustamaan oman yrityksen tai kouluttautumaan ammattiin apu ulottuu myös koko perheeseen sekä laajempaan kyläyhteisöön. Työ mahdollistaa näin kehityksen sekä yksilön että koko yhteisön mittakaavassa”, hän jatkaa. Vuoden 2018 aikana Naisten Pankilla on käynnissä yhteensä 12 hanketta. Afrikassa tämänvuotisina hankemaina ovat Uganda ja Keski-Afrikan tasavalta, Aasiassa puolestaan Kambodža, Myanmar ja Nepal.

Tämän joululahjan myötä koko Operarian tiimi kiittää lämpimästi pian päättyvän vuoden yhteistyöstä ja toivottaa hyvää joulua sekä onnea ja menestystä uudelle vuodelle!