Syinä henkilöstövuokraukseen voi olla esimerkiksi yllättävä tilanne tai projektiluontoisesti tarvittava erityisosaaminen.

Yhteiskunta on vahvasti menossa vakituisista työsuhteista kohti projektiluontoisempaa työtapaa. Yritykset käyttävät apunaan paljon freelancereita ja vuokratyöläisiä, jolloin ne saavat palveluita asiantuntijoilta juuri ja vain silloin, kun tarvetta on. Me Operarialla olemme apunasi oikean vuokratyöntekijän löytämisessä. 

Monta yritystä, monta syytä henkilöstövuokraukseen

Aina yrityksen ei kannata ottaa osaajia omille palkkalistoilleen. Esimerkiksi kausi- tai projektiluonteisessa työssä henkilöstövuokraus voi olla järkevämpi ja yritykselle edullisempi vaihtoehto. Sitä voidaan kyllä käyttää myös jatkuvana toimintamallina. Meillä on useita asiakkaita, jotka käyttävät henkilöstövuokrauksen palveluitamme. Syynä vuokratyövoiman käyttöön on useimmin ollut joku alla olevista. Yllättävä tilanne. Asiakkaamme ovat hyödyntäneet henkilöstövuokrausta esimerkiksi vilkkaimpana sesonkiaikana tai sairauslomasijaisuuksissa. Näin yritys on saanut osaajan käyttöönsä juuri silloin ja siksi ajaksi, kuin tarvetta on. Erikoisosaaminen. Yritys on tarvinnut määräaikaiseen projektiin osaamista, jota ei löydy talon sisältä. Osaaminen on myös ollut luonteeltaan sellaista, jota yritys ei usko tarvitsevansa jatkuvasti. Vuokraamalla osaajan määräaikaisesti yritys on saanut tarvitsemansa osaamisen käyttöönsä juuri haluamansa ajan verran. Henkilöstöhallinnolliset syyt. Vuokratyöntekijä on yritykselle hallinnollisesti kevyt vaihtoehto. Vuokratyöntekijä on Operarian palkkalistoilla, eli me huolehdimme palkanmaksusta, ylityö- ja lomakorvauksista sekä lakisääteisistä maksuista. Toimeksiantajan vastuulle jäävät vain työhön perehdyttämiseen, johtamiseen ja työturvallisuuteen liittyvät seikat. Lopullisena tavoitteena rekrytointi. Vuokrausta on käytetty myös tilanteissa, joissa ollaan oltu vähän epävarmoja, onko tarvetta lisäosaamiselle. Jos asiantuntijan osaamiselle on löytynyt jatkuva tarve ja vuokrattu henkilö osoittautunut timanttiseksi, hänet on ollut helppo palkata yrityksen omille palkkalistoille.

Osaaja yritykseen jopa saman viikon aikana

Vuokratoimeksiannon mallimme on ketterä, ja nopeimmillaan olemme saaneet uuden työntekijän asiakkaan vuokratarpeisiin jo saman viikon aikana. Vaikka malli on ketterä, emme tingi toimintaprosessimme perusteellisuudesta. Kaikki kauttamme vuokrattavat henkilöt käyvät läpi henkilöstöarvioinnin mallimme, eli sen saman mallin, jota käytämme kauttamme rekrytoitujen henkilöiden kanssa. Ensimmäisenä vaiheena on aina Tavoitteiden asettaminen. Istumme asiakkaan kanssa saman pöydän ääreen ja kartoitamme, millaisia tarpeita yrityksellä on, millä aikavälillä osaajia tarvitaan ja millainen olisi ihanteellinen vuokratyöntekijä. Tämän jälkeen alkaa sopivan osaajan etsiminen. Voit tutustua malliimme täällä Olisiko henkilöstövuokraus ratkaisu myös teidän yrityksenne osaajatarpeeseen? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää. Kysyminen ei maksa mitään. Markus Fabricius, toimitusjohtaja p. 0400 603 327, [email protected]  

28. helmikuuta 2017| Henkilöstövuokraus, Kasvu, Kumppanuus|