Hei,

Minä olen Anu Susi, tuorein operarialainen. Olen markkinoinnin ammattilainen, joka syttyy tarinoista ja visuaalisuudesta, ja liputtaa suomalaisen yrittäjyyden puolesta. Liityin viime viikolla Operarian tiimiin markkinoinnin työtehtävien tiimoilta ja pääsinkin ilokseni heti hommiin kirjoittamaan teille joulutervehdystä. Hauska etätutustua! Tapaamme tulevaisuudessa kuitenkin usein, koska tulen olemaan tiiviisti mukana parantamassa asiakkaittemme avointen työpaikkojen näkyvyyttä ja houkuttelevuutta hakijoiden keskuudessa. Kilpailu hyvistä tekijöistä kiristyy alati. Siksi olenkin niin tohkeissani mahdollisuudesta auttaa Operarian asiakkaita rekrytoimaan yhä parempia osaajia tiimeihinsä.

Näin siis vuosi, jona totuttiin palavereihin ilman maantieteellisiä rajoja, päättyy niin, että ensikontakti kanssanne tapahtuu ilman läsnäoloa, kasvoja tai ääntä. Luottamus ja vuorovaikutus, jotka kuuluvat olennaisena osana työhyvinvointiin, edellyttävät kontakteja. Tavatessamme kanssaihmisiämme, aistimme valtavan määrän tietoa. Niissä lähikontakteissa, jotka ovat mahdollisia joulukuussa 2020, tapaamme toisiamme usein kasvot maskien takana. Todellisen läsnäolon merkitys korostuukin nyt niin työssä kuin vapaa-ajalla, niin etäyhteyksien päässä kuin maskienkin takaa. Me täällä Operarialla toivotammekin jokaiselle teistä joulunajan viettoa, jossa saatte olla läsnä jollekulle. Ja toivotamme myös hyvää uutta vuotta 2021, joka toivottavasti taas mahdollistaa läheiset kontaktit sekä työssä että vapaa-ajalla!

Operaria lahjoittaa tänä vuonna joulumuistamisiin tarkoitetut varat Hurstinapu ry:lle, joka tukee suomalaisten vähävaraisten perheiden hyvinvointia pyörittämällä yhtä Suomen suurimmista ruokajaoista. ”Rekrytointialan yrityksenä näemme työllisyyden vaikutukset keskeisenä yhteiskuntaa vakauttavana tekijänä, jota uhkaa pandemian synkistämä yritysten taloudellinen tilanne”, Operarian toimitusjohtaja Markus Fabricius toteaa. ”Siksi päädyimme antamaan tänä jouluna tukemme Hurstinapu ry:n arvokkaalle työlle vähävaraisten työttömien ja työssäkäyvien suomalaisten auttamiseksi. Toivomme kaikille Hurstinapulaisille sekä heidän asiakkailleen rauhallista joulua.”

Sosiaalineuvos Veikko Hursti perusti Laupeudentyö ry:n eli HurstinAvun 1960-luvulla ja toimintaa johtaa nykyisin Veikon poika, Heikki Hursti. Järjestö toimii jakamalla vaate- ja ruoka-avustuksia ympäri vuoden niitä tarvitseville sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia. Niistä näkyvimmiksi ovat muodostuneet vähävaraisille ja syrjäytyneille suunnattu Hakaniemen torilla itsenäisyyspäivänä järjestettävä Köyhien Linnanjuhla ja jouluaattona Helsingin messukeskuksessa järjestettävä joulujuhla. Yhdistys toimii yhteistyössä useiden Suomen paikkakuntien ruoanjakeluyhdistysten kanssa. Ruokaa viedään tarvittaessa suoraan ympäri vuoden koteihin ja esimerkiksi hoitokoteihin. Helsingissä ruokajakeluita järjestetään kahdesti viikossa.

Anu Operarialta