Kestävän kehityksen ytimessä kytee ajatus ympäristön suojelemisesta ja köyhyyden poistamisesta. Vastuullinen ja kestävä liiketoimintamalli vahvistaa tämän päivän yritysten arvopohjaa ja brändiä. Se, mikä kulutetaan pyritään vähintäänkin kompensoimaan. Suomi on noussut merkittäväksi kestävän kehityksen lähettilääksi Corporate Knightsin toteuttamassa maailmanlaajuisessa kestävimpien yritysten listauksessa. 2019 Global 100 -listalle mahtui jopa viisi suomalaista suuryritystä. Tulos on paras muihin Pohjoismaihin verrattuna.

Operaria lahjoittaa viime vuoden tapaan joulumuistamisiin tarkoitetut varat Naisten Pankille, joka tukee kehitysmaiden naisten työllistymisen ja yrittäjyyden edistämistä kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.”Rekrytointialan yrityksenä näemme työllistymisen keskeisenä paremman tulevaisuuden rakentajana niin Suomessa kuin kehitysmaissa”, Operarian toimitusjohtaja Markus Fabricius toteaa. ”Tästä syystä olemme tänäkin jouluna tukemassa Naisten Pankin arvokasta työtä kehitysmaiden naisten yrittäjyyden, toimeentulon ja koulutuksen hyväksi.”

Naisten Pankki on suomalainen innovaatio, joka on toiminut menestyksekkäästi vapaaehtoistyön voimin jo vuodesta 2007 naisten yrittäjyyden, omaehtoisen toimeentulon ja ammatillisen koulutuksen edistämiseksi maailman köyhimmissä maissa. Naisten Pankki tukee mm. kehitysmaiden naisten taloudellista toimeentuloa, osaamista ja oikeuksia parantavia hankkeita, pienlainoja sekä monia innovatiivisia naisten yrittäjyyteen tähtääviä pilottihankkeita.

”Tutkimusten mukaan naisten auttaminen on yksi tehokkaimmista keinoista kasvattaa hyvinvointia kestävästi”, Fabricius kertoo. ”Auttamalla naista työllistymään, perustamaan oman yrityksen tai kouluttautumaan ammattiin apu ulottuu myös koko perheeseen sekä laajempaan kyläyhteisöön. Työ mahdollistaa näin kehityksen sekä yksilön että koko yhteisön mittakaavassa”, hän jatkaa. Vuoden 2019 aikana Naisten Pankilla on käynnissä yhteensä 12 hanketta. Afrikassa tämänvuotisina hankemaina ovat Uganda ja Keski-Afrikan tasavalta, Aasiassa puolestaan Kambodža, Myanmar ja Nepal. Lisäksi Naisten Pankki on aloittanut uuden hankkeen Lähi-Idässä, Jordaniassa.

Tämän joululahjan myötä koko Operarian tiimi kiittää lämpimästi kuluneen vuoden yhteistyöstä ja toivottaa hyvää joulua sekä menestystä vuodelle 2020!