Asiantuntijavuokraus

Löydä osaaja yritykseesi helposti ja nopeasti

Me Operarialla ymmärrämme, että yrityksen liiketoiminnan edellytykset muuttuvat ajan myötä, jolloin vaaditaan myös erilaisia henkilöstöratkaisuja. Kun yrityksesi tarvitsee asiantuntijaa tilapäisesti, tarjoamme mahdollisuuden asiantuntija- eli henkilövuokraukseen. Toteuttamiamme vuokratoimeksiantoja ovat yrityksen kasvun kannalta tärkeät tulokselliset ratkaisumyyjät, kirjanpitäjät, interim-johtajat sekä päälliköt monenlaisiin projekteihin.

Työnantajan velvollisuuksien jäädessä Operarialle, voit ohjata yrityksesi resurssit olennaisempiin tehtäviin. Hoidamme työntekijäsi palkanmaksun ja lakisääteiset velvoitteet, jolloin toimeksiantajana vastaat vain osaajasi perehdyttämisestä, työn johtamisesta sekä työturvallisuudesta. Pienennät virherekrytoinnin riskiä ja vähennät rekrytoinnin kustannuksia.

Kerro siis minkälainen tarpeesi on, niin lähdetään rakentamaan tiimiäsi.

Milloin asiantuntijavuokraus sopii sinulle?

Asiantuntijavuokraus yrityksen vaihteleviin henkilöstötarpeisiin

Asiantuntijavuokraus sopii sinulle, kun tarvitset nopeasti apua yrityksesi vaihteleviin tarpeisiin. Vuokraus on palkkausta helpompi ja riskittömämpi keino hankkia osaavaa työvoimaa ja se sopii kaikenkokoisille yrityksille. Asiantuntijavuokrauksen avulla saat asiantuntijan:

 • vaihtuvien projektiesi tarpeisiin

 • kausiluonteiseen kiireeseen

 • lomien sijaistukseen

 • tilapäiseen täsmäosaamisen tarpeeseen

Mikäli henkilöstötarve osoittautuu pysyväksi, voitte palkata vuokratyöntekijän vakituiseksi työntekijäksi.

Esimerkkitilanteita, joissa asiantuntijavuokraus voisi sopia sinunkin yrityksellesi:

Vuokraa myyntihenkilö

Myyntihenkilöstön vuokraus antaa liiketoiminnallesi sen tarvitseman piristysruiskeen tilanteessa, jossa yrityksen myynti takkuaa. Alhaiset myyntiluvut voivat johtua esimerkiksi myyntihenkilöstön määrästä tai osaamisen puutteesta. Operaria on täydentänyt tiimejä vuokramyyjillä, joiden kokemus, kyvykkyys, työpersoona sekä asenne sopivat erityisen hyvin asiantuntevaan myyntityöhön. Kauttamme vuokrattavat henkilöt käyvät läpi Operarian soveltuvuusarvioinnin, joten voit olla varma löytämämme henkilön soveltuvuudesta tehtäväänsä.

Vuokraa johtaja

Vuokrajohtajan tarve voi nousta yrityksessäsi erityisosaamista vaativissa tilanteissa kuten fuusioissa, kriisitilanteissa tai liiketoiminnan kannalta keskeisen päättäjän sairauspoissaolon pitkittyessä. Operaria on toimittanut mm. talousjohtajia tämänkaltaisiin tilanteisiin. Vuokrajohtajamme käyvät läpi Operarian soveltuvuusarvioinnin, joten voit olla varma henkilön soveltuvuudesta tehtäväänsä.

Tulevaisuuden Suomessa jokaiselle yritykselle löytyy sopiva osaaja

Operarian rekrytointiprosessi

Operarian joustava rekrytointiprosessi mahdollistaa asiantuntijavuokrauksen juuri sinun yrityksesi tarpeisiin.

 • Tutustumme yrityksenne ja toimialanne erityispiirteisiin, jotta voimme toimia luontevana työnantajakuvanne lähettiläänä koko rekrytointiprosessin ajan.

 • Prosessi räätälöidään tarpeidesi mukaan.

 • Rekrytointiprosessin aikana edellytämme toimeksiantajan työpanosta kartoitusvaiheessa, ehdokkaiden tapaamisessa sekä – luonnollisesti - sopivaa osaajaa valitessasi.

 • Asiantuntijavuokrausta käytettäessä päätöksenteko on usein nopeaa. Voit olla perehdyttämässä uutta osaajaasi jo viikon sisällä toimeksiannosta.

VKO 1 – 2
KARTOITUS

Asiakasyrityksen toimialan vaatimukset ymmärtävä konsultti auttaa löytämään tarpeeseen sopivan palvelun ja määrittämään, millaista osaajaa haetaan. Samalla kartoitetaan asiakasyrityksen työnantajakuvaan vaikuttavat tekijät.

VKO 3 – 4
HAKU

Konsultti laatii ja jakaa työpaikkailmoituksen yhteistyössä asiakkaan kanssa. Osaajaa haetaan Operarian laajasta hakijaverkostosta.

VKO 4 – 5
SHORTLISTAUS

Konsultti arvioi ehdokkaita annettujen esitietojen ja valintakriteereiden perusteella. Ehdokkaiden kanssa käydyt keskustelut tuottavat vertailukelpoista tietoa, jonka perusteella konsultti esittelee tehtävään sopivimmat ehdokkaat asiakkaalle.

VKO 5 – 6
VKO 5
ESIVALINTA

Asiakas toteuttaa esivalinnan konsultin shortlistaamista ehdokkaista. Konsultti tarjoaa haastattelutukea asiakasyrityksen omiin työhaastatteluihin ja järjestää tarvittaessa tehtävässä vaadittuja ominaisuuksia testaavan työsimulaation.

VKO 6
VALINTA

Konsultti varmistaa asiakkaan tekemän henkilövalinnan kognitiivista kyvykkyyttä ja työpersoonallisuutta mittaavalla soveltuvuusarvioinnilla. Hän ilmoittaa kaikille prosessissa mukana olleille ehdokkaille valinnan tuloksesta ja valintaperusteista. Operaria toimii valitun ehdokkaan työnantajana ja asiakasyritys valmistautuu perehdyttämään ja johtamaan tulevaa vuokratyöntekijäänsä.

… VKO 30
SEURANTA

Konsultti pitää yhteyttä valittuun ehdokkaaseen ja asiakkaaseen varmistaakseen perehdytyksen etenemisen ja vuorovaikutuksen tason uudessa työssä. Mikäli yhteistyö ei syystä tai toisesta suju, konsultti etsii uuden, tehtävään sopivan henkilön.

Osaava työntekijäsi ansaitsee osaavan työantajan.

Operaria on luotettava ja
vastuullinen kumppani

Asiantuntijavuokraus on helppo ja matalariskinen palkkaustapa, jolla saat osaavaa vuokratyövoimaa. Takaamme onnistuneen valinnan soveltuvuusarvioinnilla, asiantuntevalla rekrytointiprosessillamme sekä laajoilla hakijaverkostoillamme.

Operarian vastatessa työnantajan velvoitteista sinä vastaat vain perehdyttämisestä, työn johtamisesta sekä työturvallisuudesta. Meille on ensisijaisen tärkeää huolehtia työntekijöittemme hyvinvoinnista ja terveydestä. Haluamme myös vaikuttaa positiivisesti työelämään ja sen kehittymiseen, ja siksi emme kaihda käydä keskustelua näistä tärkeistä asioista blogissamme sekä sosiaalisessa mediassamme.

Käytössämme oleva success fee -laskutusmalli takaa, että maksat vain onnistuneesta rekrytoinnista. Mikäli työsuhde syystä tai toisesta lopetetaan koeajalla, haemme tehtävään uuden henkilön veloituksetta.

Annamme palveluillemme 100 % tyytyväisyystakuun, jolloin vältyt virherekrytointien kustannuksilta.

Näin tuemme vasta-alkanutta työsuhdetta toimeksiannon päätyttyäkin

Otamme yhteyttä sekä työnantajaan että -tekijään useaan otteeseen läpi koeajan. Yhteydenotolla pyrimme varmistamaan, että yhteistyö sujuu ja vuorovaikutus toimii.

Miksi asiantuntijavuokraus kannattaa?

Tukea yrityksen muutostilanteisiin

 • Saat työvoimaa nopeasti ja helposti.

 • Määrittelet työsuhteen keston itse.

 • Siirrät ison osan työnantajan velvollisuuksia meille.

 • Hyödyt rekrytointiyrityksen hakijaverkostoista ja ammattitaidosta.

 • Saat samaa laadukasta ja asiantuntevaa palvelua kuin palkkaukseen tähtäävissä rekrytointitoimeksiannoissamme.

 • Soveltuvuusarvioinnillamme toteutat vastuullista rekrytointia ja tietoon pohjautuvaa henkilövalintaa.

 • Vältyt virherekrytoinnin kustannuksilta.

 • Voit halutessasi palkata vuokratyöntekijän yritykseesi vakituiseksi työntekijäksi, mikäli resurssitarve osoittautuu pysyväksi.

Miksi valita Operaria?

Operaria on henkilökohtainen ja joustava rekrytointikumppani

 • Olemme kevyen liiketoimintarakenteemme vuoksi nopea ja joustava kumppani. Tarjonnastamme löydät yrityksesi toimintakaaren eri vaiheissa ilmeneviin tarpeisiin sopivat palvelut muun muassa asiantuntijavuokrauksen.

 • Sama nimetty yhteyshenkilö palvelee sinua koko prosessin ajan. Tällä takaamme saumattoman tiedonkulun ja henkilökohtaisen vuorovaikutuksen.

 • Tutustumme huolellisesti yrityksenne ja toimialanne erityispiirteisiin, jotta voimme toimia luontevana työnantajakuvanne lähettiläänä koko prosessin ajan.

 • Kattavien, kansainvälisten verkostojemme avulla löydämme haastavatkin osaajaprofiilit.

 • Jokaiseen projektiimme sisältyy valitun ehdokkaan soveltuvuusarviointi.

 • Takaamme onnistuneen rekrytoinnin, jolloin vältyt virherekrytoinnin kustannuksilta.

Asiakkaamme

Olemme palvelleet asiakkaitamme luotettavasti ja henkilökohtaisesti vuodesta 1999.
Tässä on muutamia tyytyväisiä asiakkaitamme.

Rekrytointihaaste on tehty ratkaistavaksi

Voimme auttaa. Vastaamme yhteydenottoihin joko sähköpostitse tai lyhyellä 10 minuutin puhelulla.
Selvitetään yhdessä, millaisesta vahvistuksesta tiimisi tai rekrytointiprosessisi hyötyisi.

Ota yhteyttä suoraan